Industriële componenten

Al meer dan 60 jaar

Bals in profiel

Bij Bals produceren we al meer dan 60 jaar industriële connectoren, distributiesystemen en componenten voor elektromobiliteit voor de wereldmarkt - technologisch uitstekende producten met duidelijke voordelen op het gebied van vorm, functie en design en de hoogste kwaliteit "Made in Germany".

In tijden van dynamische milieu- en klimaatveranderingen zijn wij ons bewust van onze bijzondere verantwoordelijkheid als bedrijf. Daarom hebben een zuinige productie, recyclebare materialen, de hoogste milieunormen en een permanente verbetering van onze ecologische efficiëntie de hoogste prioriteit. Sinds de oprichting in 1957 tot op de dag van vandaag worden de producten in Duitsland vervaardigd.

Met ons exportaandeel van meer dan 50 procent laat zien dat de producten van Bals wereldwijd zeer gewaardeerd worden. De producten worden in meer dan 80 landen verkocht. Dochterondernemingen en exclusieve partners in strategisch belangrijke landen verkopen uitsluitend Bals CEE-producten en produceren zelf speciale producten met behulp van Bals-behuizingssystemen en CEE-stekkers.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Kirchhundem-Albaum, waar productontwikkeling, marketing, verkoop en administratie zich allemaal bevinden. In de fabriek in Kirchhundem-Albaum (Noordrijn-Westfalen) worden voornamelijk connectorsystemen en speciale producten vervaardigd; Bovendien bevindt zich hier de montage voor componenten voor e-mobiliteit. De fabriek in Freiwalde (Brandenburg), die werd gebouwd in 1994 en al meerdere keren is uitgebreid, beschikt over ultramoderne productiefaciliteiten voor de volautomatische productie van de unieke CEE-plug-in-apparaten en een modern logistiek centrum.

Het ISO 9001-gecertificeerde productieproces in alle fabrieken garandeert de hoge productkwaliteit die kenmerkend is voor Bals. Flexibiliteit, klantgerichtheid en snel reageren op korte termijnvereisten zijn vanzelfsprekend. Daarom is de geïntegreerde productie van Bals, van het productidee en de constructie tot het maken van gereedschappen en de productie tot de verzending van de producten, geoptimaliseerd voor korte routes en de snelste reactietijden. 

  

Bals Nederland BV

In 1999 is Bals Nederland BV opgericht door Guido van Belleghem in samenspraak met het Duitse Bals Elektrotechnik GmbH. Wat begon als een ambitie, is uitgegroeid tot realiteit: Bals is een grote en alsmaar groeiende speler geworden op de markt voor elektrotechnische componenten en toepassingen. Het bedrijf is gehuisvest in een milieubewust energieneutraal pand in de Waarderpolder in Haarlem. Deze vooruitstrevende en groene gedachtegang is niet alleen terug te vinden in het bedrijfspand en de pro-actieve instelling op het gebied van elektrisch rijden, maar ook in de producten en innovatie. Bals is een krachtig bedrijf met een ongeëvenaarde ambitie kwaliteit te leveren.

Meer artikelen van Bals Nederland B.V. :

Al meer dan 60 jaar


Bij Bals produceren we al meer dan 60 jaar industriële connectoren, distributiesystemen en componenten voor elektromobiliteit voor de wereldmarkt - technologisch uitstekende producten met duidelijke voordelen op het gebied van vorm, functie en design en de hoogste kwaliteit "Made in Germany".

CEE contactmateriaal


Onder de naam Innolinq presenteert Bals een programma industrieel CEE Contactmateriaal dat stekers, koppelingen en contactdozen omvat. Kenmerkend zijn onder andere de verbeterde ergonomie, een goede stabiliteit, grotere contactvlakken en een lagere weerstand bij het (ont)koppelen.

hoofdafbeelding

Flexibele verdeeltoepassing


De flexibele verdeeltoepassing Variabox van Bals is uitgebreid met een schakelbare contactdoos voor extra veiligheid en een netwerkstopcontact voor extra veelzijdigheid.

Contacthuls


Onder de naam Kontex-Ultra biedt Bals een contacthuls die – door toepassing van speciale technologie – de benodigde duw- en trekkracht tijdens het gebruik verkleint.


‘Installateurs hebben steeds vaker een leidende rol’ →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: