Overige

Nieuw productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum

Met de ingebruikneming van het nieuwe productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum komt voor Gira een eind aan een tijdperk waarin onderdelen van de productie en de logistiek waren ondergebracht in een groot aantal gehuurde gebouwen. Dit leidde ‘niet tot ideale processen’ en tot een ‘complexe interne logistiek’, aldus Dirk Giersiepen, directeur-grootaandeelhouder van Gira Giersiepen GmbH & Co. KG. Met het nieuwe 30.000 vierkante meter grote gebouw slaat Gira een nieuwe weg in en worden bovendien de voorwaarden gecreëerd voor verdere groei.

“Op de ‘Campus Röntgenstrasse’ brengen we wezenlijke onderdelen van de waardeketen onder één dak. Zo stijgt natuurlijk onze productiviteit, en wel op de locatie Radevormwald, dankzij kortere afstanden, intelligente processen en een verbeterde procesefficiëntie, niet door de productie naar lagelonenlanden te verleggen,” lichtte Giersiepen toe. “En voor de volgende 15 procent groei hoeven we niet te bouwen of te huren. Voor de internationale concurrentiepositie en de zekerheid voor de toekomst is dit project een belangrijke mijlpaal.”

In etappes

Sinds eind augustus de instanties groen licht hebben gegeven voor het gebruik van de logistieke en productie-afdelingen op de nieuwe locatie met een totaal oppervlak van 26.000 m2, verhuizen de Gira-medewerkers en installaties van de “Campus Dahlienstrasse” en de huidige huurpanden in etappes naar de nieuwbouw. Begin november 2018 zullen de eerste Gira-producten het nieuwe magazijn verlaten. De productie zal – volgens de planning – nog in dezelfde maand starten. Uiterlijk in april 2019 zullen de werkzaamheden aan het buitengedeelte en de bouw van de kantoren op de tweede etage voltooid zijn. Dan zullen ook de laatste medewerkers hun werkplek in het nieuwe productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum betrokken hebben.

Meer artikelen van Gira Giersiepen GmbH & Co. KG :

Nieuw schakelaarprogramma


Het nieuwe schakelaarprogramma Gira Studio legt een sterk accent op de wand. Hiermee geeft Gira – bewust en met het oog op actuele trends op het gebied van de interieurvormgeving – een nieuwe interpretatie aan vormen en functies van de lichtschakelaar.

Nieuw productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum


Met de ingebruikneming van het nieuwe productie-, ontwikkelings- en logistiek centrum komt voor Gira een eind aan een tijdperk waarin onderdelen van de productie en de logistiek waren ondergebracht in een groot aantal gehuurde gebouwen. Dit leidde ‘niet tot ideale processen’ en tot een ‘complexe interne logistiek’, aldus Dirk Giersiepen, directeur-grootaandeelhouder van Gira Giersiepen GmbH & Co.

Multifunctionele regelaar


In de tot nu toe meest omvangrijke nieuwe release van de Gira G1 is nu ook de regeling van verwarming, klimaatregeling en ventilatie opgenomen. Nieuw is nu de temperatuursensormodule, die direct op de G1 wordt aangesloten. Hiermee kan de ruimtetemperatuur nog exacter en comfortabeler worden geregeld – in de ruimte waarin het apparaat geïnstalleerd is.


Alle zonne-energie is nodig →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager