Gebouwautomatisering

KNX Association zet KNX IoT-technologie centraal

Tijdens Algemene vergadering

KNX is helemaal klaar voor de volgende fase van zijn succesverhaal: de focus op het Internet of Things. Als toekomstbestendige standaard verbindt KNX IoT de uitgebreide portefeuille van geïnstalleerde KNX-componenten en -systemen met de wereld van IoT. Hierdoor is het mogelijk om de vele verschillende apparaten en systemen, thuis en op kantoor, met elkaar te verbinden, zowel lokaal als op afstand.

De KNX IoT-oplossing zorgt ervoor dat het huidige KNX ecosysteem koppelbaar wordt aan de meest uiteenlopende, nieuwe systemen op de markt, maar creëert ook ruimte voor geavanceerde configuraties, aanpassingen en wensen van de klant. Het gebruikmaken van standaarden maakt de waarde van de KNX-producten groter. Zo kan de vakman op lange termijn ondersteuning garanderen in een IoT-wereld die voortdurend in beweging is.

Energiebeheer

Voor milieubewuste mensen creëert KNX IoT nieuwe mogelijkheden op het gebied van energiebeheer en maakt het combinaties en koppelingen mogelijk in sectoren als transport, elektriciteit, hernieuwbare energie, energieopslag, smart grids en warmte-uitwisseling. Op deze wijze ontstaat een totaalaanpak voor meer energie-efficiëntie in de smart city van de toekomst.

Verlegde focus

Om al deze ontwikkelingen volmondig te ondersteunen besloot de algemene vergadering van de raad van bestuur van KNX eerder dit jaar de focus volledig te leggen op veilige transmissie en eenvoudige inbedrijfname via IoT. Daarmee werden de plannen goedgekeurd om de ontwikkeling van KNX IoT-technologie centraal te zetten. De leden van de raad van bestuur van KNX waren het unaniem eens: de natuurlijke evolutie van KNX is KNX IoT.

De bestuursleden legden in hun toelichting de nadruk op het feit dat IP en digitalisering hun opmars maken in alle aspecten van ons leven. KNX Association wil daarin het voorbeeld geven door KNX IoT-fabrikanten en system integrators te voorzien van de nodige technologieën en expertise, in de vorm van een robuuste, toekomstgerichte en veilige oplossing.

Nieuwe records

Door de stijgende populariteit van het Internet of Things (IoT) heeft KNX vorig jaar nieuwe records gevestigd. In 2018 wist de KNX-standaard zijn leiderspositie te handhaven in de wereld van slimme gebouwen. In een jaar tijd steeg het aantal KNX-gecertificeerde producten van 7.000 naar 8.000, het grootste aantal sinds de oprichting van de associatie in 1990. Bovendien werd er op maandbasis een recordaantal ETS-softwarelicenties verkocht in vergelijking tot de vorige jaren.

Meer artikelen van KNX Nederland :

Een reis door de tijd met KNX


Dit jaar bestaat KNX 30 jaar. In die periode heeft KNX als protocol voor gebouwautomatisering in veel projecten de basis gelegd. Een project waarin KNX al sinds jaar en dag de rol van universele standaard vervult, is de automatisering van Kasteel de Vanenburg in Putten. Sinds 1997 zorgt KNX voor de verbindende schakel tussen de vele verschillende installaties in dit conferentiecentrum.

hoofdafbeelding

373 miljoen KNX-componenten is KNX prominent automatiseringssysteem


In het jaar dat KNX haar 30-jarig jubileum viert, blijkt uit marktonderzoek dat woningautomatisering op basis van KNX een dominante positie inneemt. Het onderzoek laat zien er in de afgelopen 30 jaar al 373 miljoen KNX-componenten zijn verkocht en geïnstalleerd. Dit is goed voor een gecumuleerde marktomzet van 54,5 miljard euro.

KNX viert komend najaar haar 30-jarig bestaan


Het jaar 1990 vormde het begin van een ontwikkeling die op dit moment de basis vormt voor een hele industrie en een onmisbare technologie. Het protocol dat uiteindelijk evolueerde tot KNX, de internationale standaard voor woning- en gebouwautomatisering, ontstond 30 jaar geleden. Op dit moment heeft KNX grote technologische vooruitgang geboekt als basistechniek voor slimme huizen en slimme gebouwe

KNX Virtual maakt toegang tot KNX eenvoudiger en sneller


Door de vele voordelen van een slimme woning of een smart building neemt de vraag naar uitgebreide, intelligente en veilige automatisering van gebouwen met KNX wereldwijd toe. De verwachting is dat met de introductie van KNX Virtual het aantal gebruikers van KNX aanzienlijk kan nemen. In de afgelopen jaren is er al een stevige groei te zien van systeem integratoren, installateurs en andere profess

KNX Adviseurshandboek biedt helpende hand


Speciaal voor adviseurs, ontwerpers en ook eindgebruikers die bezig zijn met het ontwerpen en plannen van een KNX-installatie heeft KNX Nederland het KNX Adviseurshandboek opgesteld. Met dit handzame handboek hebben professionals een leidraad om als volwaardige gesprekspartner van installateurs en system integrators een KNX-project te starten. Het KNX adviseurshandboek is tot stand gekomen met hul

KNX Association zet KNX IoT-technologie centraal


KNX is helemaal klaar voor de volgende fase van zijn succesverhaal: de focus op het Internet of Things. Als toekomstbestendige standaard verbindt KNX IoT de uitgebreide portefeuille van geïnstalleerde KNX-componenten en -systemen met de wereld van IoT. Hierdoor is het mogelijk om de vele verschillende apparaten en systemen, thuis en op kantoor, met elkaar te verbinden, zowel lokaal als op afstand.

Gebouwautomatisering is prima te beveiligen


Het gebruik van technologie om gebouwen slim te maken kwam onlangs behoorlijk negatief in het nieuws. Juist omdat deze technologie het mogelijk maakt om de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, het hoofd te bieden. Woning- en gebouwautomatisering vervult een belangrijke bijdrage aan het gezonder, veiliger, leefbaarder en meer duurzaam maken van onze omgeving.


80-jarig bestaan voor fabrikant handgereedschap →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: